Brands

Prodesign har lavet smukke briller baseret på ren skandinavisk design siden 1973. De har hovedsæde i Århus. Den danske arv inspirerer dem til at skabe briller, der er innovative, moderne og samtidig komfortable. Kollektionen udforsker de levende farver i både klassiske designs men også i mere spændende faconer. Prodesign laver briller i flere forskellige materialer både titanium, acetat og forskellige metaller er iblandt. Sammen med de tynde dimensioner skaber det komfortable mønstre og former.

“Vores nye kollektion er planlagt til daglig brug. Udseendet omfatter koncepter komfort og design – klassisk endnu overraskende “forklarer Martin Jespersen, Eyewear Architect på ProDesign Denmark.

Kollektionen, som rummer flere små underkollektioner, har både briller til den feminine kvinde, der ønsker et løft og ekstra opmærksomhed omkring sine øjne og til den helt klassiske herre med mere ro på sammensætningen af farver og materialer så brillen kommer i knap så meget fokus. Prodesign stellene giver harmoni i ansigtet.

FACE A FACE er vores berømte parisiske brand. Her er et magisk spil med farverne på stellene, der oftest er lavet i acetatmaterialet. Som en metamorfose af farve varierer hvert mesterværk drastisk baseret på dets individualitet, der tilføjer både intriger og mysterium til samlingen. FACE A FACE udstråler frækhed, altid udsøgt og dristig og tegner inspiration fra moderne kunst, arkitektur og moderne design. Hvert brillestel er en beherskelse af farver og mængder, langt fra standardiserede mode og konformistiske trends – altid i en egen liga.

På enkelte modeller er der sat helt tynde og elegante metalstænger på til de mere markante acetatfronter. Denne effekt giver et raffineret og trendy udseende. Et skulpturelt ende-tip med stærke facetter gør designet til et rent createur-koncept.

“Nogle gange er en detalje næsten usynlig, når den er gennemsigtig og andre gange markeres den farverige”, forklarer Creative Director Pascal Jaulent og uddyber “Måden lys og farve sammenfletter er virkelig fængslende.”

Oplev det unikke udtryk for hvert design, skabt af farve og lyseffekter, der skifter med hver en bevægelse. Vær oplyst af overraskende mængder og nye former, men kun synlige et bestemt udsigtspunkt – alle udgør de elegante skulpturer af FACE A FACE.

Som en linje for sig i FACE A FACE’s kollektion er der Bocca, der direkte oversat betyder mund. Det kommer fra en udstilling, hvor der blevet lavet et sæt store læber som hvert brilleglas – og her fik ”læbe-brillen” selvfølgelig ben som stænger. Det der i dag kendetegner brillestel fra Bocca serien, er at alle stænger har stiletter eller støvler med høj hæl som afslutning. Lidt en sjov historie at kunne fortælle, når folk lige opdager den pudsige detalje bag øret.

rag & bone er et forholdsvis ungt mærke. Det blev grundlagt i New York i 2002 med ønsket om at skabe mesterligt konstrueret tøj. Stilen koncentrerer sig omkring British Heritage – Americana – Sport & Military.
Brillekollektionen blev en del af mærket i 2017. Det er en lidt rå stil i brillerne, prydet med mange flotte og unikke detaljer. Som varemærke på deres brillekollektion ser man det, der skal symbolisere en dolkespids, som understøtter håndværket og den lidt særprægede historie for brandet.

rag & bone kollektionen byder på briller til begge køn. Stilmæssigt er der de lidt mere rolige briller med titaniums fronter og traditionelle faconer. Men der findes også acetatstel, hvor der bliver eksperimentet både med farvekombinationer og mere unikke design detaljer og faconer.

monkeyglasses® har miljø og mennesker i fokus – og faktisk også lidt orangutanger. Deres brillestel laves af bomuldsfibre og genbrugsstål, og overskudsmaterialerne forvandles til smukke smykker. Produkterne fra de bæredygtige ’brilleaber’ er landet hos Olivarius Optik.

Man kan sagtens være flot, se godt ud og gøre godt på én og samme tid. Looket på de håndlavede brillestel er naturtræ, horn og krystal. De er fremstillet af bomuldsacetat – et biologisk nedbrydeligt materiale, der består af 90 % bomuldsfibre og træmasse. Resterne fra produktionen genbruges til kreativt brilletilbehør, smykker og nye materialer. En del af overskuddet fra monkeyglasses® støtter desuden organisationen “Red Orangutangen”.

monkeyglasses®’ brillestel er konkurrencedygtige både i kvalitet, pris og design. Og så rammer de en nerve hos de mange forbrugere, som ønsker at tage hensyn til både mennesker og miljø – også når de køber briller. At tage det bæredygtige valg er for flere og flere en bevist handling – og når så brillerne samtidig er med helt fremme rent modemæssigt, så bliver valget pludselig let. For os er det yderst tilfredsstillende at kunne tilbyde kunderne kvalitetsprodukter, der ikke kun løser et behov, men som også gør en forskel for miljøet.

Lindberg er en af de helt store danske spillere på verdensmarkedet for brillestel. Familiefirmaet, der er startet i 1985, har til huse i Åbyhøj. Deres stel er en dansk designtradition med diskret, klassisk elegance og omhyggeligt overvejet enkelhed. Hvert stel er en erklæring om æstetik, teknisk innovation og lækkert håndværk. Lindberg har vundet mange priser for deres design, hvor ingen af brillerne har skruer monteret. Deres valg af materialer er heller ikke tilfældigt, men nøje udvalgt ud fra ønsket om tidløs elegance, en helt ekstraordinær styrke samt særprægede visuelle effekter. Disse materialer omfatter titanium og acetat – og derudover ædelmetaller, diamanter og bøffelhorn. De sidstnævnte forhandles dog ikke hos os.

Lindberg er kendt for at være blandt de letteste og mest komfortable stel i hele verden. Ingen stel i kollektionen har skruer eller svejsninger – men er en bukket titan eller acetat som giver den utrolig stærke og alligevel fleksible brille.

De lejer med farverne og på størstedelen af deres kollektion kan du selv lege videre med deres muligheder. Flere fronter findes med forskellige typer stænger – som så igen findes i et utal af farver.

Som en lille finurlighed og understøttende feature er hvert enkelt stel nummeret – og du kan få dit navn (eller andet) indgraveret i stangen.
På børnebriller anbefaler jeg ofte barnets fornavn og et telefonnummer. Så kan det være en tabt brille hurtigere finder vej hjem igen.

Fleye Copenhagen skaber briller drevet af nysgerrighed. Firmaet er grundlagt af tre danske optikere i 2002. Det er dansk design, der er håndlavet i karakteristiske farvekombinationer og allergivenlige materialer. Fleye Copenhagen skubber konstant grænserne for det, der er muligt ved hjælp af innovative løsninger og sublim håndværk for at opnå smukt design, pasform og kvalitet.  I deres design blander de urbane impulser med klassisk enkelhed. FLEYE Copenhagen er en dansk designvirksomhed med en mission om at skabe briller, der både komplimenterer og understreger den enkelte brugers stil og personlighed. Evnen til at mikse en række smukke farvenuancer, materialekombinationer og unikke detaljer til et personligt og tidløst udtryk kendetegner vores designs.

Fleye Copenhagen burger acetat, beta-titanium og det stærke kulfiber i kombination med det naturlige træ som materialer til deres briller. Dette gør at stort set alle forbrugere vil kunne bære en brille fra kollektionen. Der er ikke nogle allergier at tage hensyn til, da alle tre er meget allergivenlige materialer.