Solbriller

Solbriller

Solbriller

Solbriller har en vigtigere egenskab end at få os til at se godt ud. Den skal beskytte vores øjne mod de UV stråler der kommer fra solen og som forårsager visse sygdomme i eller omkring vores øjne.

Brug af de rette solbriller udsætter nogle øjensygdomme og undgår helt visse andre. Grå stær er en af dem. Den rammer os alle før eller siden, men de skadelige stråler fra solen kan sætte gang i processen så vi bliver ramt tidligere i livet, end vi ville have gjort ved korrekt brug af solbriller.

UV indekset bestemmer

Det er UV indekset der bestemmende for hvornår solbrillen bør komme frem. Hvis det er på tre eller derover anbefales det at finde solbrillerne frem. HUSK børnene – deres øjne er særligt følsomme, da linserne er klarere og pupillerne større end hos voksne. Og en solhat beskytter ikke for reflekserne der kommer nedefra (f.eks. når børnene sidder i vandkanten ved stranden og leger).

Solbriller handler ikke om mærket eller prisen.

Det handler om farven og hvilken aktivitet de skal bruges til. For eksempel anbefaler man én farve hvis solbrillen primært skal bruges til at køre bil – og en anden hvis du opholder dig meget ved vandet.

Kom ind og lad os finde ud af, hvilken solbrille der passer bedst til dine behov og din personlige stil.