Forskellige typer kontaktlinser

 

1-dags linser
Endagslinsen er den mest hygiejniske linser, idet den kommer helt ren på øjet om morgenen og ryger i skraldespanden om aftenen Den skal ikke renses eller genbruges. Endagslinsen er lavet af materiale, der sikrer øjet de mest optimale forhold. Den må dog ikke beholdes på under søvn. Endagslinsen fås både med og uden korrektion for bygningsfejl og fås også som flerstyrket linse, så du både kan se langt og læse med den.

14 dages linser og månedslinser
Der findes et væld af forskellige typer månedslinser. Fælles er at de skal genbruges i 14 eller 30 dage og renses i væske hver nat. De må – som endagslinserne – ikke beholdes på under søvn. Linserne fås i forskellige materialer, og det er den linsetype der fås i flest forskellige parametre, hvilket gør det muligt at skræddersy en månedslinse til lige netop dine øjne, såfremt en standard linse ikke passer til dine øjne.
Ligesom ved endagslinserne findes 14 dages og månedslinser med og uden korrektion for bygningsfejl og som flerstyrket linse.

Døgnlinser
Denne type kan opdeles i 2 typer – dem du kan sove med 2-3 gange om ugen og dem du kan have i om natten i op til 30 dage i træk. Begge typer er lavet i et silicone hydrogelt materiale, hvilket gør at ilt-gennemtrængeligheden bliver ret høj. Disse linsetyper kan med stor fordel også bruges som almindelige månedslinser hvis man har problemer med tørre øjne.